fredag 28. april 2017

Springflo av Cilla & Rolf Börjlind

Bildet er hentet fra www.gyldendal.no
 
Olivia Rönning er student på politihøgskolen og får en ekstraoppgave over sommeren. Velg ut en gammel cold case og se på hvordan saken kan etterforskes i dag med moderne hjelpemidler. Olivia velger seg ut en sak fra 1987 hvor en gravid kvinne ble drept på grusomt vis. Noe av grunnen til at hun velger denne saken er at faren hennes som også var politimann jobbet med saken. Savnet etter faren er stort og Olivia så veldig opp til faren som politimann.
 
Når Olivia setter i gang med etterforskningen sin går hun grudig til verks og slår seg ikke til ro med å etterforske i teorien. Hun oppsøker folk med tilknytning til saken og reiser til Nord-Koster hvor drapet fant sted. Et navn som stadig dukker opp er Tom Stilton. Men ingen vet hvor den tidligere polititmannen befinner seg, og ingen vil si hva som har skjedd med han.
 
I uteliggermiljøet rundt tidsskriftet Situation Sthlm som uteliggerne selger sprer frykten seg. Flere i miljøet blir banket opp og alvorlig skadet og overfall ender i mord. Overfallene filmes og legges ut på nett. I dette miljøet vanker Jelle og enøyde Vera. Jelle og Vera finner hverandre oppi all elendigheten, men de har begge mange demoner fra fortiden. 
 
Selskapet MWM (Magnuson World Mining) holder på med koltan-utvinning og Kongo og selskapets leder Bertil Magnuson er utsatt for hard kritikk. Det skjer mye rundt Bertil og når en kjenning fra fortiden dukker opp blir det nesten for mye for han.
 
Disse og flere stemmer skifter på å fortelle historien i Springflo. Boka er spennende, handlingstett, karakterene er interessante og den har et godt driv. Det er litt forfriskende at hovedkarakterene ikke er klassiske politietterforskere, men har en litt annen tilnæring. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar