onsdag 8. februar 2017

Nei og atter nei av Nina Lykke

Bildet er hentet fra www.oktober.no
Ingrid har møtt en slags vegg. Alt er et slit og en plikt, jobb, familieliv, venner og sex. Hun ser på alt som arbeidsoppgaver som skal krysses av en liste over ting som må gjøres. Jobben som lærer fører til mange slitsomme situasjoner med kollegaer og elever og hun sliter med å finne inspirasjon. Sønnene har blitt voksne, men bidrar ikke med noe. De oppfører seg som de bor på hotell og Ingrid innser at hun har sydd puter under armene på dem. Ektemannen Jan er stort sett opptatt med jobb.
Jan blir forfremmet på jobben og kan smykke seg med tittelen avdelingsdirektør. Han jobber mye og bryr seg ikke så mye om familielivet. Og det er ikke bare arbeidsoppgavene som lokker på jobben. 
Hanne er rådgiver og jobber sammen med Jan. Hun er godt over 30, men lever som hun er i begynnelsen av 20-årene. Rundt henne etablerer alle vennene seg, og hun innser at det er på tide å gjøre noen grep.
Nei og atter nei forteller både Ingrid, Jan og Hannes historier. De er ganske ekstreme på hver sin måte, og flere situasjoner og personenes reaksjoner virker litt ekstreme. Boka er både morsom og tankevekkende og får beskriver godt kontrastene og konfliktene mellom frihet og forpliktelser. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar